Akční ceny v našich lékárnách Prověřte si zdraví Vašich ledvin

David a Goliáš bojují o roudnickou nemocnici

David a Goliáš bojují o roudnickou nemocnicipublikováno: 29.1.2018

Krajský soud v Ústí nad Labem ve čtvrtek 25.1.2018 nepravomocně a poměrně překvapivě rozhodl o převodu 50% podílu MUDr. Josefa Krajníka na druhého společníka firmy Ing. Jakuba Zavorala. Právníci J. Zavorala potvrdili splacení soudem potvrzené částky pro MUDr. J. Krajníka a získání tohoto podílu finanční skupinou Penta. Ostatně J. Zavoral byl zastupován právě advokáty používanými touto finanční skupinou. Penta se tak po dříve oznámeném převzetí původního 50% Zavoralova podílu chce stát 100% majitelem roudnické nemocnice.

Stávající vedení nemocnice však s tímto vnuceným převzetím nesouhlasí. MUDr. J. Krajník se proti danému soudnímu rozhodnutí, které považuje za nespravedlivé, tendenční a zcela formalistické, odvolá a bude všemi prostředky bojovat za zachování fungující akutní nemocnice, jelikož lze očekávat, že nový majitel bude mít s nemocnicí zřejmě jiné plány.

Finanční skupina Penta totiž například po převzetí nemocnice v Sušici akutní provoz zrušila. Hrozí tedy i roudnické nemocnici (jejím pacientům) přeměna na polikliniku?

Pro roudnickou nemocnici a její pacienty by se tak mohly opakovat události roku 2012, kdy byl akutní provoz ukončen politickým rozhodnutím a pouze značným úsilím MUDr. Krajníka a jeho týmu byla nemocnice zachráněna a dostala se na dnešní vynikající úroveň.

Ředitel nemocnice, Mgr. Tomáš Krajník ke včerejšímu verdiktu soudu uvedl, „ rozhodnutí Krajského soudu jsem neočekával. Za nekorektností jednání kontroverzního podnikatele a politika Ing. Zavorala si stojím, a osobně se cítím jeho jednáním poškozen. Soudní spor vedený právníky Penty, potvrzuje morální rozpad společnosti, kdy finanční skupiny zajímá pouze zisk a nijak nerespektuje etické aspekty ani poctivou práci na vybudování něčeho takového, co se podařilo v roudnické nemocnici“

„Nyní si počkáme na oficiální vyjádření, ve kterém soud své rozhodnutí po právní stránce náležitě odůvodní v písemném vyhotovení rozsudku. Po jeho doručení a seznámení se s důvody rozhodnutí soudu zvážíme další postup“, dodal Mgr. Tomáš Krajník.