Čekání v nemocnici už nebude nuda. Děti tu mají nový koutek

Čekání v nemocnici už nebude nuda. Děti tu mají nový koutekČekání v nemocnici už nebude nuda. Děti tu mají nový koutekpublikováno: 2.10.2019

Slavnostním přestřižením pásky byl v úterý 1.10.2019 odpoledne otevřen nový dětský Simba koutek v prostorách Podřipské nemocnice.

Místo pro hraní vzniklo už před lety v prostorné čekárně OKB (laboratoře) ve druhém patře kliniky. Původní vybavení však vzalo za své anebo dosloužilo. Nyní, díky dlouholetému partnerovi, společnosti Simba Toys CZ, spol. s r.o., získal prostor naprosto jiný rozměr. Dětem nabízí nejmodernější hračky a herní prvky, nechybí ani oblíbená kuchyňka či dílna pro malé kutily nebo interaktivní hračky, které pomáhají podpořit dětskou motoriku. Malí návštěvníci si zde mohou také vyzkoušet stylovou čtyřkolku Bobby Car, která je hlavní cenou v tradiční soutěži pro rodiny miminek narozených v roudnické porodnici.

„ Jsme rádi, že můžeme dětem aspoň takto zpříjemnit čekání na vyšetření. Dodáním hraček naše úloha ale nekončí. Hračky v herním koutku budeme obměňovat tak, aby byl vždy příjemným místem pro hraní a zároveň umožnil dětem (i rodičům či prarodičům) seznámit se s novinkami ze světa hraček “, dodává Ing. Milena Kocurková, Obchodní a marketingová manažerka Simba Toys CZ, spol. s r.o.

Koutek by měl sloužit převážně dětským návštěvníkům nemocnice či dětem doprovázejícím své rodiče na vyšetření. „ Simba koutek bude přístupný každý všední den od 8 hodiny ranní do 15 hodiny odpolední. Je určený dětem od dvou do sedmi let, do koutku budou moci děti jen pod dohledem rodičů (jiného doprovodu). Ti za ně poté budou ručit," doplnila Ing. Markéta Smutná, PR managerka nemocnice a dále upřesnila. „ Naše snaha je taková, aby se děti, které jsou v roudnické nemocnici buď ambulantně vyšetřovány, sledovány nebo hospitalizovány, cítily co nejlépe. A věřím, že v tom nám nový koutek, který je nyní příjemnou oázou se skvělým vybavením pomůže!