Objednat se a nečekat Prověřte si zdraví Vašich ledvin

KRAJ ROUDNICKOU POHOTOVOST NEPODPOŘÍ

KRAJ ROUDNICKOU POHOTOVOST NEPODPOŘÍpublikováno: 2.3.2018

Dětská pohotovost v Roudnici nad Labem peníze na provoz od kraje nedostane, přestože na konci ledna 2018 finanční podporu ve výši 610 tisíc Kč přislíbil.

Po jednání s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem, zástupci nemocnice a představiteli města Roudnice nad Labem, ( kteří se v zájmu obyvatel regionu rozhodli dofinancovat dotaci kraje 100% podílem) došlo i na základě této Městem vyvolané aktivity na začátku roku k zdánlivě vstřícnému kroku, kdy kraj přislíbil v případě rozšíření ordinací LPS poskytnutí finanční podpory na zabezpečení víkendového provozu ordinace Praktického lékaře pro děti a dorost v Roudnici n. L .

O problematice se mělo rozhodovat na zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje dne 26. 2. 2018, v připravovaném materiálu byla navrhována finanční dotace ve výši 610 tis. Kč pro rok 2018. Materiál se ale vůbec k projednání Zastupitelstva nedostal, byl stažen na žádost navrhovatele (vedení KÚ) a to i přes předběžné potvrzení opozice, že je připravena tuto podporu schválit.

Ředitel nemocnice Mgr. Tomáš Krajník s rozhodnutím kraje nesouhlasí. „ Domnívám se, že jsme se dostali do situace, kdy je zájem občanů a speciálně občanů na rozhraní krajů Ústeckého a Středočeského vedením kraje přehlížen. Velmi mě mrzí ta spousta energie a práce věnovaná na základě předběžné dohody s krajem zajištění služeb praktických lékařů pro děti a dorost. Po intenzivním a úspěšném jednání s praktickými lékaři, je nyní musíme informovat, že jejich služby nakonec nemůžeme využít. Osobně se budu zajímat o průběh zadání LPS pro děti a dorost přímo společnosti Nemocnice Litoměřice, a.s. bez výběrového řízení a oslovení dalších osvědčených dodavatelů jakým naše nemocnice bezesporu je. S respektem, že místo poskytování, nikoli provozovatel je v zodpovědnosti kraje“.

Vzhledem k výše uvedenému, je nyní jediná dětská pohotovost pro 3 obce s rozšířenou pravomocí (Roudnicko, Litoměřicko a Lovosicko), provozována výhradně v Litoměřicích, které podporu kraje získaly a budou tzv. spádovou LPS pro děti a dorost.