Chirurgie Porodnice

Opatrovník vystoupil na žádost stávkového výboru

Opatrovník vystoupil na žádost stávkového výborupublikováno: 20.9.2018

Hmotněprávní opatrovník Mgr. Bc. Jan Mašek vyhověl opakované žádosti stávkového výboru a v pondělí 17. 9. 2018 vystoupil před zaměstnanci nemocnice se zásadním sdělením.

1/ Veřejně potvrdil, že ředitel nemocnice Mgr. Tomáš Krajník z nemocnice 72 mil. Kč nevyvedl!

2/ Hospodářské výsledky nemocnice jsou velmi dobré a nemocnice pokračuje v naplánovaných investicích.

Mgr. Mašek dále uvedl „ že i nadále nehodlá nijak omezovat ani zasahovat do provozu nemocnice“, naopak „ všechny naplánované investice mají jeho plnou podporu“. Přestože žádost Ing. Zavorala, která vedla k soudní instalaci nucené správy, stavěla právě „na ředitelem vyvedených 72 mil. Kč“, institut hmotně právního opatrovníka nekončí.

Jak vysvětil Mgr. Mašek, „ jeho mandát nadále trvá a končí až rozhodnutím Krajského soudu v Ústí nad Labem nebo okamžikem, kdy oba společníci dojdou ke společné dohodě“.

Opatrovník dále uvedl, „ že jeho odměna nemocnici jako takovou nezatíží, protože je financována se zisku nemocnice“. „ Realita je taková, že zisk byl doposavad vždy reinvestován zpět do nemocnice“, upřesnil MUDr. Ondřej Krajník (zástupce stávkového výboru) a dále doplnil: „ Pevně věřím, že i přes aktuální korektní vztahy s panem Mgr. Maškem se nám podaří situaci v nemocnici narovnat a toto u vysoce ziskové a dobře vedené nemocnice skutečně krajní řešení co nejrychleji zrušit. Současně bych si přál, aby Ing. Zavoral byl za dnes již zcela evidentně dehonestující kampaň potrestán a vzniklé škody společnosti nahrazeny“.