Zlomový rozsudek v kauze prokuristy

Zlomový rozsudek v kauze prokuristyZlomový rozsudek v kauze prokuristypublikováno: 21.12.2018

Po více jak dvouletém maratonu predevčírem v soudní síni skončil (zatím nepravomocně) rozhodnutím Krajského soudu v Ústí nad Labem spor, ve kterém jeden ze společníků nemocnice Ing. Jakub Zavoral obvinil Mgr. Tomáše Krajníka, že jako prokurista nejednal s péčí řádného hospodáře a z předražení rekonstrukce oddělení.

Soudce Jiří Fellner definitivně odmítl všechny důvody, které Zavoral v žalobě uvedl a rozhodl, že Ing. Zavoral se domáhal pozastavení výkonu funkce prokuristy Mgr. Krajníka neprávem. Vykonstruovaná obvinění se řadí do dalších účelových nařčení, která v průběhu posledních dvou let byla ze strany Zavorala na adresu Krajníka vznesena. Mgr. Jan Špaček, právní zástupce Krajníka na včerejší rozhodnutí Krajského soudu reagoval následovně, „vítáme, že se soud dokázal vypořádat s opravdovým balastem různých nepravdivých obvinění ze strany protistrany a že dokázal tuto kauzu takto pozitivně rozhodnout ještě před Vánocemi“.

Soudem ustanovený opatrovník, JUDr. Oldřich Řeháček z Administrace insolvencí, jehož mandát sice v důsledku jiného rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem končí, podpořil u středečního soudního jednání svým stanoviskem prokuristu Mgr. Krajníka, když uvedl, že po dobu jeho působení v nemocnici nenarazil na nic, z čeho by bylo možné dedukovat jakékoliv pochybení Mgr. Krajníka při zadání jakékoliv investiční akce nebo její předražení.