Zpěvačka Verony se stala patronkou nově otevřené porodnice

Zpěvačka Verony se stala patronkou nově otevřené porodnice Zpěvačka Verony se stala patronkou nově otevřené porodnice publikováno: 26.7.2016

Po několika měsících příprav a intenzivní práce se úterý 26.7.2016 znovu otevřou zrekonstruovaná oddělení porodnice, gynekologie a neonatologie Podřipské nemocnice s poliklinikou. Investice přesahující částku 20 miliónů korun Kč kompletně mění podobu porodnice, ve které se v posledních 16 letech narodilo více než 6 tisíc dětí.

Při rekonstrukci porodnice byl kladen hlavní důraz na rodinnou atmosféru, komfort pacientek a kvalitní moderní vybavení, které usnadní práci lékařů, sester a ostatního zdravotnického personálu.

Zrekonstruovaná porodnice má k dispozici 13 lůžek, 3 nadstandardní pokoje vybavené klimatizací, vysoce kvalitním zdravotnickým nábytkem a prostornou vlastní koupelnou. Samozřejmostí je vybavení televizí a kuchyňkou s kávovarem. Porodnice nabízí 3 porodní boxy s koupelnou, vybavené prvotřídní porodní postelí Borcard a také možnost využít vanu a další pomůcky k úlevě bolesti v první fázi porodní i během celého porodu. Naprosto unikátní záležitostí jsou celoskleněné antibakteriální operační sály pro porody císařským řezem, které nabízejí největší míru sterility prostředí, které lze dosáhnout díky ultra hladkému povrchu skla.Na porodní boxy navazuje nadstandardně vybavená neonatologie, včetně místnosti pro resuscitaci novorozenců. Místnost disponuje neonatologicko - resuscitačním lůžkem od společnosti Dräger. Součástí oddělení je stanice pro péči o fyziologické novorozence – zde jsou novorozenci, kteří vyžadují určitý druh speciální poporodní péče (novorozenecká žloutenka, děti po porodu císařským řezem a například děti s méně závažnými onemocněními) a stanice intermediální péče, která poskytuje neonatální intenzívní péči nižšího stupně.

Oddělení gynekologie je nově rozděleno do dvou pater, v přízemí se nachází oddělení jednodenní gynekologie, které se bude zabývat ambulantními výkony, umožňující zákrok v rámci jednoho dne. Ve druhém patře oddělení pooperační a vícedenní gynekologie. Mimo jednotky intermediální péče, také nadstandardní pokoje. Roudnickou porodnici si vybrala a její patronkou se stala zpěvačka skupiny VERONA, Markéta Plecháčová (dříve Jakšlová). „ Při výběru porodnice pro mě byla naprosto zásadní důvěra a sympatie k lékařům. Můj porodník, pan primář Havlík pracoval řadu let v USA a na jeho přístupu je to znát. Komunikace s ním je perfektní. Líbí se mi rodinná atmosféra nemocnice, oceňuji individuální přístup a možnost diskuze při tak zásadním životním momentu, jakým přivedení prvního potomka na svět bezesporu je", vysvětluje Markéta a dále dodává „ to že nyní nabídne porodnice také nové supermoderní prostředí a nadstandardní pokoje rodinného typu vnímám už jen jako příjemnou nadstavbu".

Pevně věřím, že rozhodnutí investovat právě do této oblasti bylo správné a nejlepším oceněním bude důvěra Vás, pacientů. Podařilo se nám dát dohromady tým skvělých lékařů, sester a ostatních pracovníků a ti si zaslouží pracovat v takto moderní porodnici. Pro mě osobně je toto oddělení symbolické, jelikož se jej podařilo udržet a zásadně rozvinout především díky podpoře lidí z regionu a toho si velmi vážím", uzavírá ředitel nemocnice, Mgr. Tomáš Krajník.